Розумники та Розумниці!

2024-03-07

/Files/images/novini/kuzv/2024/rozumniki/00_Розумники.jpg

Україна… В одному вже тільки слові звучить ціла музика краси і величі. Україна – це тихі води і ясні зорі, зелені сади, білі хати, лани золотої пшениці, медові та молочні ріки… Україна – це розкішний вінок з рути та барвінку, що над ним світять яскраві золоті зорі.

Ми – українці! Наша держава зараз переживає важкі часи, російсько-українська війна забрала тисячі людських життів, залишила без дому мільйони українців, змусила багатьох поневірятися по світу. В цей час ми всі єдині у прагненні вистояти та якнайшвидше здобути перемогу. Кожен із нас знає, що немає нічого милішого за рідну землю, в наших силах зробити так, щоб слава про українців та Україну гордо звучало по всьому світі, щоб кожен міг пишатися тим, що народився саме в цій державі – сильній незалежній, де панує закон, мир і злагода.

Україна знаходиться у самому центрі Європи, має самобутні традиції, надзвичайної краси природу, багату та різноманітну культуру, та на превеликий жаль, дуже трагічну історію. Саме бажання якомога більше привернути увагу дітей до вивчення історії, географії, української мови сприяло організації інтелект-турніру «Розумники та Розумниці» серед учнів 7-х класів.

За місяць до проведення турніру кожен клас отримав домашнє завдання: сформувати команду у кількості 10 осіб, обрати капітана, придумати назву, гасло та розробити емблему.

Діти з першого дня активно включилися в роботу, придумували креативні назви та самостійно писали віршовані гасла, створювали художні номери на театральні мініатюри. У підготовці до участі в конкурсі були задіяні всі учні 7-х класів, хто не зміг приєднатися до команди, увійшов до групи підтримки та працював над створенням плакату. Усі 4 команди, відповідно до положення, змагалися за І місце.

Відкрила інтелект-турнір «Розумники та Розумниці» заступник директора з виховної роботи Оксана Кузів, привітала усіх та побажала успіху конкурсантам, після виконання Державного гімну України ознайомила усіх присутніх з правилами турніру, конкурсною програмою та складом журі, до якого ввійшли педагоги закладу освіти: учитель української мови та літератури Світлана Мовчанюк; вчителі фізичної культури та Захисту України Володимир Краснощок та Оксана Тамбовцева; учитель фізики Марія Купріянчук; учитель мистецтва Людмила Свобода.

Капітани команд були запрошені для жеребкування, після вибору конверту з порядковим номером, команди були готові стартувати. Педагог-організатор Юлія Новак заздалегідь підготувала та розробила оригінальні завдання до кожного конкурсу. Перед кожним етапом усі капітани підходили до заступника директора з виховної роботи Оксани Кузів та вибирали конверт, у якому були запитання, для обговорення давалася 1 хвилина, після закінчення часу кожна команда, відповідно до обраного капітаном номеру, відповідала.

Всього в інтелект-турнірі «Розумники та Розумниці» було 4 різнопланових конкурси.

1. Візитка

2. Ми-українці

3. Юні фінансисти

4. Рятівники

У першому конкурсі учні представляли свої команди: назви, гасла, художній номер, а також плакат та емблему, на якими працювала група підтримки.

Учні 7-А класу виступали під назвою «Адреналін», талановита Хлгатян Асмік виконала пісню «Галочки», під вокальну композицію «Тереза@Марія» капітан команди Іван Маринченко запросив команду за ігровий стіл.

Учні 7-Б класу виступали під назвою «Живчики», капітан Марія Литовченко вміло організувала учнів, представивши журі та глядачам запальну хореографічну композицію, прекрасний плакат та емблему.

Учні 7-В класу назвалися «V-Luxe», Діана Кириченко, капітан команди, виступила в ролі режисера та сценариста, спеціально для виступу написала цікаву театральну мініатюру, яка дуже сподобалася глядачам, адже не кожного дня можна побачити у школі таємниче переміщення учениць до Гоґвортської школи чарів і чаклунства, де вони зустрілися віч-на-віч з Темним Лордом.

Учні 7-Г класу обрали собі назву «Бойові зайці», капітан Георгій Дворський прекрасно впорався із поставленим на нього завданням, організував та надихнув учнів на запеклу боротьбу та хороший результат, учасники команди виконали цікаву хореографічну композицію та отримали вдячні аплодисменти від журі та глядачів.

Другий конкурс «Ми – українці» - складався з чотирьох етапів: «Знавці історії», «Знавці географії», «Юні мовознавці» та «Подорожуй Україною». Всі команди показали високий рівень знань із історії, географії. Етап «Мовознавці» проводився як бліц-опитування на швидкість, відповідала команда, яка першою підніме руку і дасть правильну відповідь. Якщо вона неправильно відповідає, інші мали змогу також озвучити свій варіант. Команди вели запеклу боротьбу, азарт та бажання перемогти переповнювали і учасників, і вболівальників. В етапі «Подорожуй Україною» за відведений час потрібно було на карті України визначити та відмітити якомога більше областей, Автономну Республіку «Крим» та обласні центри.

Третій конкурс «Юні фінансисти» полягав у тому, що на запропонованих зображеннях купюр від 1 гривні до 1000 гривень потрібно було вказати, хто саме із відомих історичних постатей зображений на оригінальних купюрах.

Четвертий конкурс «Рятівники» - напередодні конкурсу медичний працівник школи Юлія Марущак провела з усіма учнями 7-х класів майстер-клас з надання першої домедичної допомоги, ці надзвичайно цінні знання зможуть врятувати чиєсь життя. Капітани обирали конверти, в яких було завдання: накладання турнікета, накладання шини при переломах передпліччя або гомілки, накладання шапки Гіппократа.

Між конкурсами хороший настрій створювали наші талановиті учні: вокальний ансамбль «Формула щастя» під керівництвом Оксани Кузів, гімнастичний дует Ліщук Ніни та Котової Любові.

У фіналі конкурсу Асмік Хлгатян разом із усіма командами, вболівальниками та членами журі виконали пісню «Ой у лузі червона калина». Турнір був дуже цікавим та пізнавальним, за підсумками журі та глядачів

І місце виборола команда 7-Г класу «Бойові зайці, капітан Георгій Дворський, класний керівник Анна Солнцева.

Команда 7-В класу «V-luxe», капітан Діана Кириченко, класний керівник Ігор Шевченко, здобула перше місце в конкурсі «Рятівники».

Команда 7-Б класу «Живчики», капітан Марія Литовченко, класний керівник Анна Бойко, здобула перше у конкурсі «Візитка».

Команда 7-А класу «Адреналін», капітан Іван Маринченко, класний керівник Олена Липницька, здобула перше місце у конкурсі «Юні мовознавці»

Усі учні продемонстрували на конкурсі мега крутий результат і достойні найвищих нагород, вони креативні, харизматичні і талановиті, справжні Розумники та Розумниці!

Дякуємо нашим славним ЗСУ за можливість навчати та навчатися!

Переможемо! Все буде Україна! Слава Україні! Героям Слава!

/Files/images/novini/kuzv/2024/rozumniki/01_Розумники.jpg/Files/images/novini/kuzv/2024/rozumniki/02_Розумники.jpg/Files/images/novini/kuzv/2024/rozumniki/03_Розумники.jpg/Files/images/novini/kuzv/2024/rozumniki/04_Розумники.jpg/Files/images/novini/kuzv/2024/rozumniki/05_Розумники.jpg/Files/images/novini/kuzv/2024/rozumniki/06_Розумники.jpg/Files/images/novini/kuzv/2024/rozumniki/07_Розумники.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 87

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.