Відважні та незламні Герої Небесної Сотні

2024-02-21

/Files/images/novini/kuzv/2024/nebesnasotnya/008_НебеснаСотня.jpeg.jpg

10 років цьогоріч минає з тих страшних днів та ночей, які довелося пережити сучасному поколінню українців. 18,19,20 лютого 2014 року вирішувалась подальша новітня історія нашого народу. Кілька тисяч героїв, які втримали тоді Майдан, сотня героїв, які віддали життя за ідеали демократії, світле майбутнє нашої держави, ставши Небесною Сотнею.

10-й рік на території України триває неоголошена війна, яка забрала життя тисячі українців. Початком важких для України випробувань стали події Революції Гідності. Ми не маємо забути ті морозні дні 2013–2014 року, коли від напруги закипала в жилах кров, коли в ім’я віри і правди один за одним падали від куль убивць герої, які не вагаючись стали на захист вільної України.

Майдан став символом боротьби, утвердження демократичних цінностей, прагнення збудувати міцну незалежну європейську державу. Герої Небесної Сотні для нас усіх стали не лише символом жертовності, героїзму та патріотизму, а й прикладом та джерелом натхнення для наших воїнів, які гідно захищають територіальну цілісність України на фронті, утверджуючи право людини на вільне життя.

Протягом тижня у школі проводились різноманітні заходи, присвячені пам’яті Героїв Небесної Сотні.

У шкільній бібліотеці було оформлено тематичну виставку художньої літератури, фотовиставку, експозиції за темами: «Україна в боротьбі за державність», «Герої не вмирають».

Класні керівники 1-11 класів провели урок-реквієм «Тільки тим історія належить, хто за неї бореться й живе», учителі історії Барабаш Г.П. та Видаш О.Я. залучили учнів до цікавих інтерактивних занять за темами: "Земні шляхи Небесної сотні". У школі також проводилася інформаційна кампанія "10 років незламності», діти переглядали відеоролики та фільми про Героїв Небесної Сотні. Представники батьківської громадськості та учителі школи долучилися до Всесвітньої Тихої акції «Ангели на алеї Героїв Небесної Сотні». Учні 9-А класу разом із класним керівником Бондаренко Наталією Федорівною вшанували загиблих покладанням квітів до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні.

Педагог-організатор Юлія Новак для учнів 5-х класів провела урок-реквієм, присвячений пам'яті Героїв Небесної сотні «Назустріч свободі!». Спільно з учителями лідери учнівської ради самоврядування та учні 2-х, 4-х, 6-х класів створили інсталяцію з сотні білокрилих ангелів "Пам'ятаємо! Переможемо!», які є уособленням Героїв Небесної Сотні, що загинули за правду, свободу, незалежність своєї держави, і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним.

Сотні втрачених життів, сотні недоспіваних пісень, мільйони сліз та розлук, сьогодні ми згадуємо тих, хто віддав своє життя, щоб ми жили. Не маємо права забути! Впевнена, їхні душі потрапили до раю і з неба продовжують оберігати нашу неньку Україну.

Слава Україні!

Героям Слава!

Памʼятаємо! Переможемо!

/Files/images/novini/kuzv/2024/nebesnasotnya/00_НебеснаСотня.jpeg/Files/images/novini/kuzv/2024/nebesnasotnya/01_НебеснаСотня.jpeg/Files/images/novini/kuzv/2024/nebesnasotnya/02_НебеснаСотня.jpeg/Files/images/novini/kuzv/2024/nebesnasotnya/03_НебеснаСотня.jpeg/Files/images/novini/kuzv/2024/nebesnasotnya/04_НебеснаСотня.jpg /Files/images/novini/kuzv/2024/nebesnasotnya/05_НебеснаСотня.jpeg/Files/images/novini/kuzv/2024/nebesnasotnya/06_НебеснаСотня.jpg /Files/images/novini/kuzv/2024/nebesnasotnya/07_НебеснаСотня.jpeg/Files/images/novini/kuzv/2024/nebesnasotnya/09_НебеснаСотня.jpeg

Кiлькiсть переглядiв: 100

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.