• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини шкільного життя
  • Шкільний етап конкурсу читців, присвячений творчості Тараса Шевченка «Вінок Шевченкові сплітаємо із віршів»

Шкільний етап конкурсу читців, присвячений творчості Тараса Шевченка «Вінок Шевченкові сплітаємо із віршів»

2024-02-13

/Files/images/novini/kuzv/2024/konkurschittsv/00_КонкурсЧитців.jpeg

В історії кожного народу, серед її великих творців є поети, імена яких оповиті невмирущою любов’ю і славою. Таким поетом для українського народу є Тарас Григорович Шевченко. Справедливо, що Великого Кобзаря вважають народним пророком, адже не одне покоління українців формує свої світогляди на його творах. Славетний Кобзар хотів бачити Україну вільною і незалежною, прагнув справедливості та добробуту для нащадків, мріяв, щоб Україна була визнана усіма країнами світу як могутня Європейська держава.

12 лютого в школі проводився шкільний етап конкурсу читців, присвячений поезії Тараса Шевченка серед учнів 5-11 класів. Розпочали урочистий захід із виконання Державного Гімну України та вступного слова заступників директора Оксани Кузів та Ольги Король.Конкурсанти підготували свої улюблені поезії та майстерно зачитали перед іншими учасниками конкурсу, а рівень майстерності читців оцінювало вельмишановне журі, учителі української мови та літератури: Король О. М., Мовчанюк С.В, Суркова С.В., Лисенко Н.В. та шкільний бібліотекар Поліщук Г. М. Ведучою конкурсу були талановита Аріна Горова-Прокоф'єв, фотокореспондентом - Матвій Бодров.Шевченкове слово в наш час звучить по – новому: зі скорботою, трагедією, але, водночас, із вірою та надією. Вірші Кобзаря сяють новими гранями, для нас вони є підтримкою та натхненням до подальшої боротьби за нашу єдину Україну та вільний український народ.

Борітеся – поборете!
Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава
І воля святая!

Т.Г.Шевченко

Переможемо! Слава Україні! Героям Слава!

/Files/images/novini/kuzv/2024/konkurschittsv/01_КонкурсЧитців.jpeg/Files/images/novini/kuzv/2024/konkurschittsv/02_КонкурсЧитців.jpeg/Files/images/novini/kuzv/2024/konkurschittsv/03_КонкурсЧитців.jpeg/Files/images/novini/kuzv/2024/konkurschittsv/04_КонкурсЧитців.jpeg/Files/images/novini/kuzv/2024/konkurschittsv/05_КонкурсЧитців.jpeg/Files/images/novini/kuzv/2024/konkurschittsv/06_КонкурсЧитців.jpeg/Files/images/novini/kuzv/2024/konkurschittsv/07_КонкурсЧитців.jpeg/Files/images/novini/kuzv/2024/konkurschittsv/08_КонкурсЧитців.jpeg/Files/images/novini/kuzv/2024/konkurschittsv/09_КонкурсЧитців.jpeg

Кiлькiсть переглядiв: 94

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.