Голуб миру власноруч

2015-10-21

/Files/images/novini/bbloteka_15/3-A_Голуб.JPG 3-А клас

Сьогодні бібліотека - це не тільки фундамент освіти і самоосвіти, вірний помічник для учнів і вчителів, але й центр дозвілля та підтримки різних видів дитячої творчості.

21 жовтня 2015 року до учнів 3-А класу школи І-ІІІ ст. № 132 міста Києва завітали бібліотекарі Державної бібліотеки для юнацтва Дідківська Ніна Григорівна і Лисенко Олена Борисівна.

/Files/images/novini/bbloteka_15/Бібліотекарі.JPG

Поки гості готувалися до майстер-класу, шкільний бібліотекар Тетяна Миколаївна та класний керівник Світлана Миколаївна ознайомили дітей із книжковими виставками «Своїми руками», «Для рук умілих завжди є діло». Учні отримали багато цікавої інформації про різні види творчості, такі як: «Паперове технічне моделювання», «Соломоплетіння», «Бісероплетіння», «Художня вишивка», «Орігамі», «М’які іграшки» та ін.

Ведуча майстер-класу бібліотекар Ніна Григорівна розповіла цікаві легенди та вірші про голуба - птаха, що символізує прагнення всіх народів планети жити у дружбі та злагоді.

/Files/images/novini/bbloteka_15/3-A_Голуб_2.JPG

Бібліотекарі познайомили дітей із мистецтвом орігамі, наголошуючи, що цей вид творчості – світ особливий, радісний, веселий, добрий, не схожий ні на що інше. Мистецтво орігамі відкрито всьому світу, але кожний знаходить в орігамі щось своє. Техніка на перший погляд нескладна, але вимагає зосередженості, терпіння та натхнення.

Працівники бібліотеки пояснили, як зробити голуба, і показали схему виробу. Діти взялися до робити. Не все і не відразу всім вдавалося, проте гості кожному приділили увагу. Вони крок за кроком розказували дітям, як із звичаного паперу зробити шедевр. Допомагала і Тетяна Миколаївна, адже учнів було багато. І от довгоочікувана мить настала: кожен власноруч із паперу зробив білосніжного голуба! Тепер його можна подарувати своїм рідним, друзям і просто незнайомим людям з побажанням миру, добра і надії на майбутнє без війни.

Діти виготовляли своїх голубів із великою вірою у те, що в Україні скоро наступить такий всім потрібний Мир.

/Files/images/novini/bbloteka_15/3-A_Голуб_Косенко.JPG

На згадку про спільну творчість діти фотографувалися з бібліотекарями та класним керівником.

/Files/images/novini/bbloteka_15/3-A_Голуб_Шведенко.JPG

Третьокласники відкрили в собі нові здібності й зрозуміли, що книга не тільки навчає розуму, а й допомагає розважитись.

/Files/images/novini/bbloteka_15/3-A_Голуб_3.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 399

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.