Екскурсія до Національного музею «Чорнобиль»

2017-04-26

/Files/images/ekskurs/6-A_muzey_chornobil/Чорнобиль.jpg

25 квітня 2017 року наш 6-А клас відвідав Національний музей «Чорнобиль».

Цей захід був присвячений 31- річниці з дня трагічної дати, яка сталася в Україні.

Як розповідав нам екскурсовод, у ніч з 25 на 26 квітня 1986 року рівно о 01.23 стався вибух на Чорнобильській атомній станції. Вибух на четвертому енергоблоці призвів до зростання радіаційного рівня, який в 30-40 разів більший, ніж при вибуху в Хіросімі в 1945 році.

Першими на місце аварії вирушили відважні пожежники. Вони розуміли, що йдуть на вірну смерть, та, незважаючи не це, з гідністю та мужністю виконували свій обов’ язок. Пожежа не припинялася протягом 10 днів…

Чорнобильська катастрофа призвела до одного з найбільших викидів радіації. Це призвело до масового радіаційного забруднення територій, звідки виселили близько 200 тисяч людей. Евакуація теж принесла людям багато горя та сліз, тому що вони назавжди вимушені були залишити свої домівки. Радіація знищувала все на своєму шляху, люди гунули в страшних муках. Забруднені річки, ліси, степи і поля - це результат руйнівної трагедії. Там не граються діти, не випасається худоба, навіть птахи не співають своїх пісень.

У музеї був представлений макет четвертого енергоблоку ЧАЕС до та після пожежі, особисті речі рятувальників, їх нагороди, фотокартки, листи дітей до своїх батьків-героїв.

У 2016 році енергоблок № 4 був накритий спеціально виготовленим саркофагом, що не дає змоги поширюватися радіації в повітрі.

Нашому класу дуже сподобалась ця цікава та пізнавальна екскурсія. Ми мріємо, щоб більше ніколи не повторювались такі трагедії.

Кожна людина має глибоко замислитись над своїм власним ставленням до природи, до рідної землі.

/Files/images/ekskurs/6-A_muzey_chornobil/01_Чорнобиль.jpg/Files/images/ekskurs/6-A_muzey_chornobil/02_Чорнобиль.jpg/Files/images/ekskurs/6-A_muzey_chornobil/033_Чорнобиль.jpg /Files/images/ekskurs/6-A_muzey_chornobil/04_Чорнобиль.jpg/Files/images/ekskurs/6-A_muzey_chornobil/05_Чорнобиль.jpg/Files/images/ekskurs/6-A_muzey_chornobil/06_Чорнобиль.jpg

Конопацька Ольга, учениця 6-А класу

Кiлькiсть переглядiв: 249

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.