До Всеукраїнського Дня бібліотек

2016-09-30

/Files/images/novini/bbloteka_16/Бібліотека1.jpg

Ще із сивої давнини бібліотека вражає людство своєю величчю. Хоч світ подолав вже не одну сходинку і крихку книгу може замінити екран планшета, але люди не змогли відкинути святість книги, адже кожне слово у ній живе. Отож величний храм книги - бібліотека, існуватиме понад часом і із століття в століття серед книжкових полиць блукатиме таємничий бібліотекар, у серці якого проросло кожне слово…

Бібліотека – це дім, де зосереджені тисячі думок, а бібліотекар – людина, котра ці думки упорядковує і доносить їх до читача.Саме шкільна бібліотека навчає юних читачів орієнтуватися у світі інформації, користуватися джерелами інформації, знати, де і як можна підібрати необхідну літературу з певної теми.

Тому основне завдання шкільного бібліотекаря - навчити дитину любити книгу, цінувати її,відчувати у ній щоденну потребу. Важливо навчити дітей користуватися бібліотекою, її фондами, довідково-бібліографічним апаратом.

У 2016 роціВсеукраїнський місячник шкільних бібліотек проходить під гаслом:"Книга і читання - важливий чинник у вихованні духовних цінностей учнів".

Шкільний бібліотекар Косенко Тетяна Миколаївна у рамках місячника проводить цікаві заходи, спрямовані на популяризацію дитячого читання, постійно працює над тим, щоб заохотити учнів до читання, зацікавити їх новинками літератури. Одним із таких заходів є екскурсія до бібліотеки.

Перші кроки до бібліотеки

(Екскурсія для учнів 1-х класів)

/Files/images/novini/bbloteka_16/Бібліотека2.jpg

Книга – це мудрість поколінь минулих. Книга – це друг і порадник сьогодні. Вона зберігає у собі красу рідного слова, чарівність мови. Виховання любові до книги розпочинається саме з тієї миті, коли дитина вперше перегорне сторінки гарно ілюстрованої книги.

Бібліотекар має здивувати, зацікавити книгою, усіма доступними засобами, якими володіє бібліотека.

Відкривають для себе бібліотеку наші учні 1 вересня, у першому класі під час екскурсії «Перші кроки до бібліотеки». Діти ознайомлюються з абонементом, читальною залою. А після Свята прощання з Букварем, у кінці навчального року, діти будуть записані у шкільну бібліотеку.

Посвята в читачі

/Files/images/novini/bbloteka_16/Бібліотека3.jpg

25 жовтня у шкільній бібліотеці було весело і гамірно. Адже у рамках запланованого заходу «Посвята в читачі» її відвідувачами стали учні 2-х класів.

Юних читачів запросили і гостинно зустріли бібліотекарі Тетяна Миколаївна, Ганна Михайлівна та їх помічники - найкращі читачі 2015-2016 н. р. Це Нітруца Вікторія, Кислюк Ольга, учениці 7-А класу, та Григор’єв Матвій, учень 5-А класу.

/Files/images/novini/bbloteka_16/Бібліотека4.jpg

Спочатку бібліотекар Тетяна Миколаївна розповіла другокласникам звідки до нас прийшла книга, скільки людей різних професій беруть участь у її створенні. Діти познайомилися з правилами користування бібліотекою, послухали прислів’я та загадки про книгивідказковихгероїв. Крім того, на учасників заходу чекала зустріч з Королевою Книг, яка розповіла майбутнім читачам про правила поводження з книгою, про важливість читання для кожного з них. Також Королева наголосила, що для наших юних відвідувачів відкрилися двері у чудовий світ «Книжкового королівства». Вона познайомила з мешканцями свого королівства, розповіла, де знаходиться художня література, довідкова література, підручники. Вступаючи в ряди читачів, другокласники урочисто пообіцяли виконувати всі правила користування книгою, бути активними читачами бібліотеки, усе життя не розлучатися з дорогим другом – книгою. Королева Книг посвятила учнів у читачі шкільної бібліотеки та вручила їм пам’ятки-обіцянки.

/Files/images/novini/bbloteka_16/Бібліотека5.jpg

/Files/images/novini/bbloteka_16/Бібліотека6.jpg

Бібліотекарі привітали дітей та побажали їм бути активними читачами шкільної бібліотеки: «Дорогі діти! Від сьогодні всі ви читачі нашої шкільної бібліотеки. У кожного з вас є формуляр, куди будуть записуватись книги, які ви будете брати в бібліотеці.Нехай книги стануть вашими друзями не тільки під час навчання, а й на все життя. Якщо ви багато читатимете – станете освіченими, розумними. Намагайтеся щодня прочитати хоча б одну сторінку з нової книги. Людина, яка любить і вміє читати – щаслива, тому що поруч з нею завжди найкращий друг і порадник – книга».

Найкращими читачами шкільної бібліотеки 2015/2016 н. р. сталиучениці 7-А класу Кислюк Ольга, Нітруца Вікторія

/Files/images/novini/bbloteka_16/Бібліотека7.jpg

Щиро вітаємо переможців та бажаємо їм успіхів, натхнення, творчої наснаги.

Ми пишаємось своїми читачами і сподіваємось, що вони ще довго будуть радувати нас своїми читацькими успіхами.Їх об’єднує любов до книги, бажання бути ерудованими і цікавими людьми.

Дорогий друже!

Мабуть, у тебе вдома є книги, які ти вже давно прочитав. Вони сиротливо стоять на твоїй книжковій полиці і мріють про те, щоб їх прочитали твої друзі і ровесники.

Поділись з ними радістю спілкування з книгою! Якщо тобі дозволять батьки, подаруй книги нашій бібліотеці. Хай їх прочитають інші діти. Кожна подарована тобою книга буде мати твій іменний знак.

Не викинь книгу на смітник! Її віддай в бібліотеку,

Бо книга - скарб, у ній для тебедумок і висловів квітник.

У ній поета віршів море, кохання, радість, смуток, біль.

А ще незвідані простори письменник відкриває в ній.

Тож дурно книгу не змарнуй, бібліотеці подаруй!

Бібліотекар Косенко Тетяна Миколаївна

Кiлькiсть переглядiв: 134

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.