Пам'ять про подвиг

2016-05-06

/Files/images/novini/lutaeva/9travnya2016/1.JPG

Сьогодні слова «Війна і мир» сприймаються по-особливому.

Школярі гостро розуміють і відчувають зміст цих слів, усвідомлюють яка дорога ціна миру, оцінюють подвиг, звершений нашим народом у Другій світовій війні…

У період з 04 травня у школі відбулися заходи з нагодивідзначення у 2016 році Дня пам'яті та примирення і 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Відповідно до плану заходів учні школи відвідали пам’ятні місця міста Києва, пов’язані з подіями Другої світової війни, взяли участь у традиційній шкільній акції покладання квітів до меморіальних пам’ятників. Відбулася традиційна благодійна акція «Герой живе получ». Її учасники – вчителі, учні та батьки, відвідали ветеранів війни мікрорайону школи надому, привітали зі святом квітами та символічними подарунками

Члени учнівського самоврядування школи на чолі з президентом УРС школи привітали ветеранів та мешканців мікрорайону вітальними листівками.

Учні 5-11 класів підготували серію стіннівок «Про світлий подвиг переможців, нащадки пам'ять бережуть». У бібліотеці школи організовано виставку художньої та документальної літератури «Пам’ять».

06 травня… у кожного учня, у кожного педагога на грудях палахкотить червоний мак – символ пам’яті про воїнів і безневинне мирне населення, що загинули в полум’ї Другої світової війни. Навчальні заняття почалися з уроку пам’яті та мужності «Пам'ять про подвиг», присвяченого Дню пам'яті та примирення і 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Це лише маленька часточка великої данини пошани полеглим. Протягом дня на шкільному радіо лунають інформаційні хвилинки про події Другої світової війни та тематичні пісні про Перемогу.

Об 11 год. 15 хв. до школи завітали гості, їх радісно зустрічали педагоги, учні та батьки нашої школи.

/Files/images/novini/lutaeva/9travnya2016/2.JPG

/Files/images/novini/lutaeva/9travnya2016/3.JPG

О 12 годині розпочалася святкова програма з нагодивідзначення у 2016 році Дня пам'яті та примирення і 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. На урочистостях присутні:

Учасники бойових дій: Мартенко Анна Василівна, Наумович Володимир Шихманович, Левченко Любов Андріївна, Сиров Валентин Андронікович, Копач Микола Васильович, Терегулов Раїс Галеєвич, Ковальова Алла Кондратіївна, Шидловський Олександр Едуардович, Задорожня Катерина Григорівна; Ветерани та діти Другої світової війни, родини ветеранів війни, представники ради ветеранів Голосіївського району міста Києва на чолі з головою ветеранської організації мікрорайону «Теремки - 1» Некрасовою Ліонелою Миколаївною, представники самоврядування мікрорайону «Теремки - 1» Бакун Ольга Онисімівна та Панасенко Володимир Степанович; мешканці мікрорайону «Теремки - 1», представники педагогічних колективів шкіл № 286 та № 269; вчителі, учні та батьки нашої школи.

Ветеранів Другої світової війни та всіх присутніх вітали представник самоврядування мікрорайону «Теремки - 1» Панасенко Володимир Степанович, учасник бойових дій, підполковник запасу Шидловський Олександр Едуардович, голова ветеранської організації мікрорайону «Теремки - 1» Некрасова Ліонела Миколаївна та директор школи Савченко Микола Іванович.

Учні школи під керівництвом заступника директора з виховної роботи Коваленко Наталії Миколаївни, педагога-організатора Лутаєвої-Козир Людмили Володимирівни, вчителя музики і керівника гуртка хорового співу Селезень Тетяни Сергіївни підготували концертну програму.

Присутні із задоволенням слухали пісні воєнних років та сучасні твори у виконанні шкільного хорового колективу «Зірниця». Керівник гуртка музичної ексцентрики Михайло Твердий розхвилював глядачів спільним виконанням до болю знайомими піснями під акомпонимент гармонії. Улюблені мелодії хвилювали душу, навіювали спогади про пережиті нелегкі роки війни.

Дні відзначення у 2016 році Дня пам'яті та примирення і 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні – це лише часточка великої данини пошани полеглим і живим, які своєю кров’ю відстояли свободу та мир багатьох народів світу. Пам'ять про війну – повага до минулого та прояв людяності нації, яка зобов'язує нас усвідомлювати і цінувати звичайні земні радощі, життя, прагнення досягти свої мрії…

Пам'ять робить нас непереможними.

/Files/images/novini/lutaeva/9travnya2016/4.JPG

/Files/images/novini/lutaeva/9travnya2016/5.JPG

/Files/images/novini/lutaeva/9travnya2016/6.JPG

/Files/images/novini/lutaeva/9travnya2016/7.JPG

/Files/images/novini/lutaeva/9travnya2016/8.JPG

/Files/images/novini/lutaeva/9travnya2016/9.JPG

/Files/images/novini/lutaeva/9travnya2016/11.JPG

/Files/images/novini/lutaeva/9travnya2016/12.JPG

/Files/images/novini/lutaeva/9travnya2016/13.JPG

/Files/images/novini/lutaeva/9travnya2016/14.JPG

/Files/images/novini/lutaeva/9travnya2016/15.JPG

/Files/images/novini/lutaeva/9travnya2016/16.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 212

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.